Család és gyermekvédelmi szolgáltatás

A szolgáltatás célja:
Az alapítvány által képviselt keresztény elveken és értékrendeken alapuló professzionális segítségnyújtás, szakemberei közreműködésével.
Olyan értékek, normák közvetítése preventív eszközökkel - tanácsadás, információnyújtás, életmódformáló, életminőséget javító programok, szükség esetén a megfelelő szakember közvetítésével és biztosításával –, melyek jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a családok képesek legyenek önálló céltudatos életvezetésre, és a megfelelő egzisztenciájuk kialakítására.
Segítséget nyújtani azoknak a különféle szociális és mentális problémákkal küzdő családoknak, személyeknek, akik a különböző nehéz és megoldhatatlannak tűnő élethelyzetekben, saját erejükből nem tudnak tovább lépni.
A hatékony, körültekintő és szakszerű segítés érdekében együttműködés az észlelő- és jelzőrendszer tagjaival.
A megfelelő testi - és lelki egészség megőrzése érdekében egészséges életmódra nevelő, szemléletmód formáló prevenciós programok megvalósítása.

Szolgáltatás formái:

Ifjúsági korosztály számára:

• Mentálhigiénés tanácsadás – generációs problémák, párkapcsolati problémák, szenvedélybetegségek és egyéb esetben.
  • Házasság előtti tanácsadás – felkészítés a közös életútra lelki és fizikai területen.

Felnőtt korosztály számára

• Házasság- és családgondozó tanácsadás
  • prevenció, konfliktus kezelés, gyermeknevelési problémák kezelése, generációs problémák.

Személyes Lelkisegély szolgáltatás

• magány,
  • generációs problémák
  • lelki sérülés

Telefonos Lelkisegély

• a személyes tanácsadást nem vállaló és a célcsoportban felsoroltak közé tartozók számára telefonos tanácsadás.